Persbericht i.v.m. Eddy Wally

 

Persbericht

 

Aan alle mensen van Pers en Media

Geachte,

Betreft: Eddy Wally

Als gevolg van een plots veel te hoge bloeddruk, heeft Eddy Wally op zaterdag 5 maart 2011 een herseninfarct gehad. Dit gebeurde na een etentje  bij vrienden te Brussel. Zijn wagen stond geparkeerd in de Rue de Dinant. Toen hij zich terug naar zijn wagen begaf, rond 22.00u., is hij in deze straat onwel geworden en viel hij neer.
Voorbijgangers hebben onmiddellijk hulp geroepen en vrij vlug werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar stelde men een herseninfarct vast en verbleef hij in de afdeling intensieve zorgen. Tijdens de onderzoeken bleek dat een te hoge bloeddruk de directe oorzaak was van dit voorval. Men stelde ook vast dat de linkerzijde van het lichaam verlamd was. Linkerarm en linkerbeen functioneerden niet meer en waren volledig gevoelloos. De dokters spreken zich nog niet uit over de mogelijke evolutie.
Op 6 maart is de toestand niet gewijzigd. Een bezoek van 5 minuten kan. Hij vraagt een bevestiging van de liefde aan zijn Mariëtte. Hij is blij met het korte bezoek van zijn dochter Marina met haar vaste partner Gabriël. Hij vroeg aan mij of ik kwaad was op hem voor wat er is gebeurd. Hij is bijzonder dankbaar dat wij daar zijn.
Het ziet er totaal niet goed uit. Iedereen doet zijn best maar niemand weet wat er nog allemaal kan gebeuren.
Op maandag 7 maart is zijn algemene toestand in de voormiddag sterk verbeterd en is hij dan ook getransfereerd naar een ander hospitaal om de behandeling verder te zetten. Juist voor zijn verplaatsing heeft hij mij gebeld om aan te tonen dat hij zich beter voelde. De verlammingsverschijnselen blijven echter nog dezelfde.
Tijdens mijn bezoek in de late namiddag hebben wij kunnen onderhandelen omtrent de nabije toekomst. Hij vond het bijzonder erg, dat hij niet naar Bulgarije kon om zijn benefietoptreden, ten voordele van de verlaten weeskinderen, waar te maken, omdat dit zo nauw aan het hart lag. Hij vroeg mij een brief te schrijven naar de plaatselijke organisatie om hem te verontschuldigen en dat hij zijn peterschap zal blijven waarmaken, zelfs vanuit zijn bed. Hij vraagt uitdrukkelijk aan al zijn fans om deze organisatie te steunen omdat hij zelf uitgeschakeld is.
Zijn woorden: “Gans België zou op 17 april naar Kortrijk  moeten en elk van hen zou dan een steentje bijdragen voor die kinderen. Ik moest politieker geworden zijn, maar ik mocht niet van mijn moeder.”
Als kleine Belg zou dat nogal wat stof doen waaien! Obama zal mij dan bellen.(lachen)
Hij vindt het ook bijzonder spijtig dat hij zijn nieuw nummer “How do you do” niet treffelijk kan doorduwen op de markt. Hij weet dat het een hit is. Je weet nooit dat bepaalde radiozenders dit nummer kunnen opnemen in het repertoire dat ze brengen, want het is een echt carnavalnummer. Ik heb hem gezegd dat ik het nummer naar zo veel als mogelijk stations zal doorsturen.
Hij blijft nadenken omtrent zijn toekomst. Ambitieus. Optimist.
Op dinsdag 8 maart is de toestand bijna niet geëvolueerd.  Ik bel Eddy op rond 8:15u. . Volgens zijn verpleger had hij een vrij goede nacht achter de rug.  Ik hoor Eddy, die mij verteld dat hij goed heeft geslapen maar dat hij nog niets voelt in linkerarm of been.
Hij bedankt iedereen die hem zo goed heeft geholpen. Hij wil niemand zien. Hij wil zelf gaan werken aan zijn revalidatie. Vechten is de boodschap.  Vandaag moest hij ook terug leren eten en drinken. Door het voorval kon hij de eerste dagen niet slikken.
Ik bel Eddy op 16:30u.. De toestand is licht verbeterd. Eddy heeft gedronken en een vloeibare maaltijd kunnen nemen. Hij is gelukkig. “De eerste grote stap in de goede richting” zegt hij.
Wij vertellen over het verleden. Hij dankte mij voor de hulp aan zijn gigantische carrière. Ik probeer dit gesprek te beëindigen met de woorden : “ Maar we gaan door”. “ Natuurlijk gaan we door maar eerst moet ik hier uit geraken en jij gaat mij helpen”. Dat was dus zijn eerste bevel waar ik mij dan ook goed bij voelde.
Op woensdag 9 maart is de situatie nog verbeterd. Wij bellen ’s morgens rond 08:30u.. Hij zat naast zijn bed en was de krant aan het lezen.  Hij had opgemerkt dat er al iets was verschenen niettegenstaande dat dit niet was afgesproken. Mariëtte en Marina hadden de aandringende pers niet kunnen tegenhouden.  Hij zal dit met hen wel bespreken.
Na gesprek met de verpleger melde men mij dat Eddy vandaag de afdeling Intensieve Zorgen al zou mogen verlaten. Het team van dokters had dit in de loop van de morgen beslist.  Eddy is nu op de hoogte van de verhuis.
Het is zijn uiterste wens dat hij zo vlug als mogelijk kan revalideren. Hij wil dit alleen doen samen met de aangeduide specialisten.
Voor alle duidelijkheid herhaal ik dat Eddy geen bezoek wil of mag hebben gedurende deze periode. Aandringen via andere kanalen is nutteloos.
Wij zullen dan ook een security dienst aanspreken om zijn wens in vervulling te laten gaan en hem het respect en de tijd gunnen om zijn revalidatie te starten.
Ik heb ook onze advocaat gesproken om zich voor te bereiden op vergelijkbare feiten die gebeurt tijdens zijn opname na het voorval van de Gentse Feesten door fotografen of perslui die met valse inlichtingen toch zijn binnengedrongen in zijn kamer en daarvan foto’s hebben laten publiceren.
Voor hen die het aanbelangt: U bent verwittigd.

Op aanraden van de behandelende dokter zullen wij dan in eerste instantie de geboekte optredens moeten annuleren tot en met 31 mei 2011.
In deze eerste periode moeten wij de evolutie bekijken van Eddy en zo de toekomst bepalen. Eddy Wally, gekend als een harde werker, kan nu nog niet wennen aan zijn nieuwe situatie maar hij blijft zeggen dat hij zal vechten als een leeuw. Dat doet hij trouwens al heel zijn leven.

Namen van hospitalen worden niet vermeld omwille van het feit dat hij op doktersbevel nog geen bezoek mag ontvangen.

Indien er nieuwe gegevens vermeldenswaardig zijn zullen wij niet nalaten u hiervan op de hoogte te brengen.


Inmiddels verblijven wij,
Met vriendelijke groet.


Hugo Colpaert
Manager Eddy Wally

Persbericht i.v.m. Eddy Wally geschreven door JBG - 10 March 2011 in defaultReageer

(*)
(*) wordt niet getoond